Det gode byliv



"Der er behov for at skabe sammenhæng mellem bymidte og havn gennem vedkommende og tilgængelige byrum for alle. Rekreative, dynamiske hverdagsrum,der indbyder til ophold, bevægelse og møder mellem mennesker"
- citat fra strategiplanen for overgangszonen mellem bymidte og havn.

Vejanlæg, banearealer og manglende forbindelse er barrierer, som i dag afskærer Svendborg bymidte fra byens havneområde og gør det svært at udnytte havnens rekreative muligheder. Den Grønne Tråd er et innovativt byrumsprojekt, der fysisk, mentalt og symbolsk skal forene byen, så Svendborg igen bliver ’en by ved vandet’. Målet er at øge Svendborg bymidtes attraktion som dynamisk kultur- og handelscenter ved at etablere en ny forbindelse mellem bymidte og havn og tilføre en række eksisterende byrum nye kvaliteter af æstetisk og oplevelsesmæssig værdi.

Her på bloggen kan du løbende finde informationer om udviklingen af den nye forbindelse mellem Svendborg bymidte og havn. I menuen i højre side kan du dykke ned i detaljerne i projektet, historien og planerne for fremtiden.

30. mar. 2012

Konstruktiv borgerworkshop

Mandag den 26. marts 2012 mødte en gruppe inviterede borgere op på Rådhuset for at deltage i en workshop om udviklingen af nye rekreative, dynamiske byrum mellem Svendborg bymidte og havn.

Gruppens input vil – på linje med idéer og forslag fra borgermødet den 12. marts samt indlæg her på bloggen – indgå i programmet for projektets arkitektkonkurrence.

Den bredt sammensatte gruppe af erhvervsfolk og næringsdrivende samt repræsentanter for foreningslivet, kreative kræfter, unge/ældre m.fl., deltog i workshoppen med masser af konstruktiv energi. På trods af de mange forskellige interesser, der var repræsenteret i rummet, mobiliserede processen en fælles vilje til at finde på spændende, nye muligheder for ophold og aktiviteter på strækningen. Alt sammen med fokus på at skabe mere liv i bymidten – mere dynamik og flere mennesker – ikke mindst af hensyn til kultur- og handelslivet.


En række centrale temaer gik igen i diskussionen; herunder hensynet til fortsat gode parkeringsforhold og muligheden for at etablere flere grønne områder og opholdspladser på strækningens solside (fx på Ramsherred og Torvet). Derudover var der stor interesse for konkret at bringe mere kunst og vand ind i bybilledet samt at sikre tilgængeligheden for bl.a. ældre og handicappede borgere.

Programmet til arkitektkonkurrencen produceres i april/maj – og selve konkurrencen forventes udskrevet til juni 2012.

1 kommentar:

  1. Rikke Fredeløkke30. marts 2012 kl. 14.09

    Jeg har netop åbnet for "referat" fra 26.3.2012.
    Da jeg kun har skimmet det, vil jeg blot bemærke, at der er nogle af deltagerne, der ikke kender til Borgerforeningens indretning.
    1. Rampen bliver brugt!
    2. Der er låst udefra til elevatoradgang, så det er ikke en løsning, der kan bruges.
    3. Der må ligeledes være deltagere, der ikke har kendskab til alle de tyverier, der har været fra Kulturtorvet. Tyvene er bare gået ind af den normale indgang, har lodset tyvekosterne ind i elevatoren og bragt dem ud via døren, der kun kan åbnes almindeligt inde fra

    SvarSlet